Lâl

Farsça dilsiz anlamına gelen Lâl demişler bana… Almanca Granat, İtalyanca Granato, İngilizce Garnet, Fransızca Grenat… 

Latince Granum; tane kökeninden gelir ismim. Nar tanesi gibi olduğumu siz de fark ettiniz değil mi? Ben de nar tanesi gibiyim, her biri başka formüle sahip tek aileyim.

Suskunluğum derinliğimdendir. Saklı, gizliliğimdendir. Hemen her renkte varım. Çeşitliyim, gizemliyim ve yaratılışı bilirim. Çekiciliği, dişiliği, yaratımı çok iyi bildiğimden susarım. Hisler dünyasının kraliçesiyim ben. Antik çağlarda koruyucu tılsım olarak kullanılmam bundandır. Gizemli bilgilere aşina olmamdan… Sabrımdan, suskunluğumdan, basınca dayanmamdan…

Yaşamın varlığı, sürekliliği, bolluk, bereketi sonsuzdur. Döngüsü eşsizdir. Yerin yedi kat altından gelip size tam da bunu anlatmak isterim. 

Işığı renklere ayırmakta o kadar iyiyim ki, içimdeki ateş bazen Elmas’tan bile fazladır. 

Lâl’im ben. Toprağın getirdiklerini, doğurganlığı, dişilik bilgisini içimde tutanım. Basıncı ve sıcaklığı iyi bilirim. bu ölçüm özelliğimle benzersizim. O yüzden de iç sıcaklığınızda ve üzüntülerinizde dengeleyici olmamla bilinirim. 

Acı, dert, sıkıntı ve hüzün… Ben Lâl’im… Seçimlerinizi, isteklerinizi, derin korkularınızı dönüştürmek için gelsem de suskun, eşsiz ve asilim. Taş Halkı’nı görün, bilin, tanıyın isterim.

#taşhalkı #tashalki #taşlarındilinden #garnet #lal #uvarovit #grossular #andradite #pyrope #pirop #Tsavorite  #Rhodolite  #Almandine #Spessartine #Hessonit  #Demantoid #çakralar #taş #silisyum #su #hava #toprak #ateş #elementler #kolye #küpe #yüzük #kuyumculuk #kuyum #kristal 

Bir yanıt yazın