Çakıl Taşı

Ben Çakıl’ım. Taş Halkı’yım. Taş Halkı’ndanım. Bir elmas kadar kusursuzum. Değer yargılarınızı, algılarınızı, dünyaya bakışınızı baştan sona değiştirmek için buradayım. Silisyumca zengin, kuvars ve tortul kayaçlardan oluşan bir yapım var. Denizle, dereyle, akarsuyla, gölle, okyanusla bütünüm. Dünyanın yapıtaşıyım. Ben Çakıl’ım. Dünyayım. Dünyaya aidim. 

Bir deniz kenarında beni görünce ne hissediyorsunuz? Kaldırımlarda, evlerde, bahçelerde, ev dekorasyonlarınızda… Beni basit, kolay ulaşılabilir ve “nasılsa orada” görmeye alışkınsınız değil mi? Ben Çakıl Taşı’yım. Bana neden daha dikkatli bakmıyorsunuz?

Beni aşındıran, pürüzsüz hale getiren Su’yun bilgisi bendedir. Oluşturduğum toprağın bilgisi bendedir. Hava’yı tanırım. Ve çok önceleri magmanın ateşlerinden geçerek suya kavuştum. Ben Çakıl’ım ve şifa özelliklerim hakkında kitaplarca yazı olmamasına şaşırıyorum. Çünkü ben bilirim arınmak ne demek, aşınarak pürüzsüz hale gelmek ne demek, dönüşmek, değişmek, çeşitlilik, renklerle dünyaya neşe salmak ne demek!

Ben Çakıl Taşı’yım. Kusursuzum. Rengarengim. Coşkuyla, yaratım enerjisiyle, büyüyle dopdoluyum. Dünyanın kusursuzluğunu, dengelerini, yaşam döngülerini ve akışını çok iyi bilirim. Kuvarsları, jasperları, kayaçları, kalsitleri, mineralleri, mineraloidleri, deniz canlılarını yüreğimde barındırırım. 

Ben Su’yum. Suyla hemhal olanım. Bilgiyi, kaydı en iyi tutanım. Yüreğinizin en derinlerinde coşku ateşini, yaşam sevgisini kolaylıkla yakanım. 

Ben Çakıl’ım. Taş Halkı’yım. Taş Halkı’ndanım. Bana kolayca ulaşın, içinize neşe salmama izin verin diye buradayım. Değerimi anlamanız için yarattığım “basitlik” algısını görebiliyor musunuz? Haydi bir küçük Çakıl Taşı alın elinize ve size ulaşmama izin verin. Size anlatacaklarıma bayılacağınıza eminim…

#taşhalkı#tashalki#taşlarındilinden#çakıl#silisyum#kuvars#çakıltaşı#su#hava#toprak#ateş#elementler#doğa#deniz#göl#dere#akarsu#dörtelement#yaratılış#kaya#kristal#kayaç#kireçtaşı#sahil#plaj#aşk#bereket#pebblebeach#neşe#pebbles

Bir yanıt yazın