İnci

Ben suların prensesiyim. İnci’yim. Saflığı, korumayı, korunmayı, kırılganlığı, dişiliği ve asaleti temsil ederim.

İnceciğim, pırıl pırılım. Köklerim okyanuslardır, denizlerdir, tatlı sulardır…

Kayıtlı olanı bilirim. Yansıtmayı, ışıldamayı, içinizden gelen güzelliği dışa iletmeyi anlatırım…

Yaratılmam için istiridyeler neler yapar bir bilseniz… Bir kere bilir misiniz ki ben dişiliği bu kadar iyi bilirken, istiridyeler hermafrodit’tir. Yani hem dişi hem erkektir.

Bir küçük kum tanesi içlerine girse, kendilerini korumak için, iç duvarlarının kaplı olduğu sedefle o taneciği kaplar dururlar. Kendilerini koruduklarını zannederler. Zararlı bildiklerini, kendilerini en değerli kılan, onla anıldıkları şeye dönüştürmektir oysa yaptıkları.

İstiridyeler benimle, ben onlarla anılırım. Kendilerini korudukları düşman, en değerli çocukları oluverir. Bu okyanusun mucizesi değildir de nedir?

Siz de düşünmek ister misiniz; en çok neden korkuyorsunuz? Kendinizi en çok koruduğunuz, dışarıda bıraktığınızı sandığınız şeylere bir bakın isterim. Kendi parıltılı iç salgınızla onu nasıl çepeçevre sardığınıza bir bakın. Artık tamamen onla anıldığınıza ve onu nasıl kendinize ait kıldığınıza…

Belki de en zayıf sandıklarımız; gerçekten de en güçlü yanlarımızdır ne dersiniz?

Ben suların prensesiyim. İnci’yim. Korunmayı, korumayı, iç ışıltınıza sahip çıkmayı benden öğrenin. Bir sürü şahane rengimi bilin, beni tanıyın isterim.

#taşhalkı #tashalki #inci #aragonit #kalsiyum #kalsiyumkarbonat #karbonatminerali #kabuklu #istiridye #tatlısuincisi #doğalinci #kültürincisi #protein #okyanus #su #hava #toprak #ateş #elementler #hermafrodit #kabukluyumuşakça #yumuşakça #kalsit #sedef #pearl #incikolye #inciküpe

Bir yanıt yazın