Yakut Fuksit & Yakut Zoisit

Sizleri #rubyzoisite ve #rubyfuchsite ile tanıştırmama izin verin 😍 En güvendiğim uzmanların bile bu taşların farklı olduğunu bilmediğini görünce uzun uzun yazmak istedim.


Zoisit, #epidot grubu bir taş olup, #tanzanite taşıyla bildiğimiz bir ailedir. İçinde #ruby yani #yakut görüldüğünde o taşın adı hemen Ruby Zoisit yani Yakut Zoisit yaniiii #anyolite adını alır. Bu sektöre girince insanın saçını başını yolası geliyor bu isimlerden ama öğrendikten sonra pek kolay 😂

Fuksit dediğimiz taş ise, #muskovit denen #mika ailesinden. Muskovit’e #krom girince bu güzelim yeşil rengi alıp elbette adı değişiyor ve karşımıza #fuksit çıkıyor. Okurken bile yoruldunuz biliyorum az kaldı bitiyor 😇 Son olarak #yakut fuksitin içine girince karşımıza #yakutfuksit çıkıyor.

Yakut Fuksit ve Yakut Zoisit birbirine inanılmaz benzeyen taşlar olmakla birlikte, bir kere gördüğünüzde bir daha benzetmeyeceğiniz kadar özgün halleri var. Mikanın getirdiği parıltı, fuksit taşını elinize aldığınızda, elinizde pırıltılar bırakan harika bir özellik mesela. Yakut fuksit daha soluk bir yeşilken, zoisit daha sert, daha yeşil, daha siyahımsı iç kapanımlara sahip.

Şifa özellikleri de yakut taşıyla ortaklık göstermekle birlikte değişiklik gösterir. Fuksit daha naif bir taştır. Böbreklere, kılcal ağrılara, kalbe ve içsel mutluluk sağlamaya destek olurken, zoisit çok daha bariz ağrıları iyileştirir. Bağışıklık sistemi ve hızlı arınma konularında fark yaratan bir taştır. Her iki taşın fayda farkları buradan yazmakla bitmez. Ben şimdilik sadece taşları ayırt etmenizi önemseyerek bu paylaşımı yaptım.

Bir yanıt yazın