Elmas

#elmas

Ben Elmas’ım. İçinde tek element barındıran tek taşım. Karbon denince akla ben gelirim. Bilim adamları birbirlerine; “yaşam nedir?” ve “uzayda yaşam varsa, neye bakarak yaşamı anlayacağız” diye soruyorlar. Fikir birliğine vardıkları noktalardan biri benim. Karbon varsa yaşam vardır ve karbon varsa ölüm vardır. 

DNA gibi milyarlarca atomdan oluşan uzun bileşikleri oluşturma yetisine sahip tek element benim. Elmas olarak da, karbonun doğada bulunan en saf haliyim. Kuyumla uğraşanlar ışığımı en güzel şekilde yansıtmak için yüzyıllarca uğraşıp, çeşit çeşit kesimler denediler. Bu kesim çeşitlerine de pırlanta dediler. Pırlanta, elmasın güzel kesimlerine verilen addır.  

Basıncı, baskıyı, dönüşmeyi bilirim. Dayanıklılık benden sorulur. Varoluş üzerine sizinle harika sohbetler edebilirim. Yaşam ve ölüm dengesini size DNA’nızdan başlayarak, tüm bilinç düzeylerinizde anlatırım. 

En büyük evrensel akit olan evliliği neden benimle sembolize edersiniz hiç düşündünüz mü? Bunca kadının, dişiliği sembolize eden sol elinde, kalbe giden damarının geçtiği tek parmağında yüzyıllardır neden ben varım? 

Siz “bir ömür birlikte yaşamak” için söz verirsiniz, ben de bu sözün güzelliğini ve kapsamını genişletirim.

“Kıymet vermeyi” maddi olanaklarla algılayanlar için pahalı olmaktan çok memnunum. Bana zorlukla ulaşıp, nesillerinize elden ele, sevgiyle aktarmanızı başka türlü sağlayamazdım çünkü. 

Kolayca ulaşabildiğiniz diğer tüm kardeşlerim gibi ben de Taş Halkı’nın ferdiyim. Size ulaşmak, size sizi anlatmaktan başka amacım yok. Güzelliğimin farkına varın. Beni tanıyın.

Bir yanıt yazın