Taşlar Canlı Mı?

Size çok temel bir fen bilgisi olan “varlıklar” konusunu hatırlatmak istiyorum.

Yaşadığımız çevrede beş duyu organımızla algılayabildiğimiz her şeye varlık deniyor ve varlıklar canlı cansız varlıklar olarak ikiye ayrılıyordu. İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar, hareket edip, beslendikleri, büyüyüp geliştikleri, solunum yaptıkları ve çoğaldıkları için canlı; eşyalar, hava, su, ateş, toprak ve taş bu sayılanları yapamadıkları için cansız varlıklar olarak kategorize ediliyordu. 


Şimdi bu bilgiyi hatırladık mı?

Harika ?

Hemen şahane başka bir bilgiye geçiyorum.

Toprak nasıl oluşuyor hiç düşündünüz mü? Tüyleri diken diken eden bir şey! 1 cm. kalınlığında bir toprak tabakası oluşturabilmek için ortalama 500 yıl gerekiyor!

BEŞ YÜZ YIL! Toprağın ana kaynağı da “taşlar” üstelik. Taşların fiziksel ve kimyasal çözülmesi sonucu oluşan parçaların arasına, bitki ve hayvan kalıntılarının karışmasıyla toprak oluşuyor.

Toprak, içerisinde çeşitli mineraller, canlı organizmalar, organik maddeler, hava ve su bulunduran bir örtü. Topraktan gelmeyen ne var? Ben düşünememiş olabilirim. Hadi ihtimalen diyeyim ki neredeyse her şey topraktan geliyor. Biz bile… Toprak da taştan oluşuyor!! O halde şimdi ilk bilgiyi tekrar düşünebilir miyiz? 


Taşlar, hareket edemedikleri, beslenemedikleri, büyüyüp gelişemedikleri!!!!, solunum yapamadıkları, çoğalamadıkları!!! için cansız varlıklar mıdır?

Gerçekten mi?

İnsanın içindeki taş bilgisini uyandırmak kavramı azıcık da olsa kafanızda canlanıyor mu

Bir yanıt yazın